Τι Να Προσέξω Στο Προϊόν Που Θα Επιλέξω Για Να Μάθω Γερμανικά;

Στην προσπάθεια μας για εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, και ιδιαίτερα κάνοντας τα πρώτα μας βήματα, σίγουρα θα βρεθούμε μπροστά σε πολλές πιθανές επιλογές.

Αφού κάποιος αρχίσει να ξεψαχνίζει τις επιλογές του, θα διαπιστώσει πως μπροστά του υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές όπως: φροντιστήρια, ινστιτούτα, επιλογή κάποιου προσωπικού δάσκαλου, μάθηση μέσω του προγράμματος online Γερμανικά Εξπρές ή ακόμη και μάθηση μέσω βιβλίων, cd και dvd.

Όλα τα πιο πάνω μπορεί να είναι πιθανές επιλογές, ανάλογα βέβαια με την διαθεσιμότητα που υπάρχει στα γερμανικά.

Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να προσέξει την στιγμή της επιλογής της μεθόδου που θα τον βοηθήσει να μάθει τα γερμανικά;

Όπως πολλές φορές έχουμε πει, η μάθηση πρέπει να προσφέρετε μέσω μιας «διασκεδαστικής» και ψυχαγωγικής εμπειρίας, και αυτό είναι σημαντικό ιδιαίτερα για τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο η μάθηση γίνεται πιο εύκολη και η απαραίτητη γνώση εμπεδώνεται καλύτερα στον μαθητή. Οπόταν το πρώτο που θα πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να επιλέξει μια μέθοδο η οποία να ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του αλλά και στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκει, όπως επίσης και στο επίπεδο των γνώσεων του.

Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που θα πρέπει κάποιος να προσέξει.

Το πρώτο που χρειάζεται να μάθουμε είναι τον βαθμό αξιοπιστίας του συγκεκριμένου προγράμματος αφού δεν θέλουμε να επιλέξουμε ένα χαμηλής ποιότητας πρόγραμμα ή ένα δάσκαλο που θα μας μπερδεύει.

Με ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε κριτικές άλλων χρηστών που έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  • Είναι όντως τόσο αποδοτικό όσο υπόσχεται;
  • Αξίζει τα χρήματα του;
  • Μήπως υπόσχεται πράγματα που πρακτικά είναι αδύνατον να γίνουν;

Σε περίπτωση που διαβάσουμε κάποιες αρνητικές κριτικές δεν χρειάζεται να απορρίψουμε αμέσως το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αφού πολλές φορές κάποιες κριτικές ίσως να είναι φτιαγμένες εκ του πονηρού έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να προέρχονται από χρήστες που δεν αντιμετώπισαν το πρόγραμμα με την απαιτούμενη υπομονή και σοβαρότητα. Θα δώσουμε σημασία στις πιο αξιόπιστες κριτικές και σε εκείνες που μας εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη και που η γνώμη του αρθρογράφου τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Κάτι τελευταίο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν είναι πάντοτε το πιο οικονομικό πρόγραμμα το καλύτερο αλλά ούτε επίσης και το πιο ακριβό. Για να είμαι ειλικρινής εάν είσαι πραγματικά αποφασισμένος να μάθεις γερμανικά τότε το θέμα του κόστους είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σκεφτείς και η επιλογή σου θα πρέπει να βασιστεί εξολοκλήρου στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Εγώ δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλές και σοφές επιλογές.

Leave A Response

* Denotes Required Field