Πόσο Χρόνο Θα Πάρει Για Να Μάθω Γερμανικά;

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, χρειάζεται τον κόπο και τον χρόνο της.

Αν μόλις έχεις αρχίσει την προσπάθεια να μάθεις γερμανικά, τότε ίσως αναρωτιέσαι πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να μάθεις την συγκεκριμένη γλώσσα.

Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω με βεβαιότητα σ’ αυτό το ερώτημα είναι: «θα πάρει κάποιο χρόνο».

Αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι κάτι που γίνεται απ’ την μια μέρα στην άλλη.

Εάν όμως είσαι άτομο που μαθαίνει εύκολα, τότε το διάστημα που θα χρειαστείς σίγουρα θα είναι μικρότερο.

Ακόμη όμως και εάν μετά από μερικές βδομάδες φτάσεις στο σημείο να επικοινωνείς και να συνεννοείσαι με άνεση, αυτό δεν πάει να πει πως έχεις φτάσει στο ανώτερο επίπεδο γνώσης της γερμανικής γλώσσας.

Μια καλή αρχή και ένας πρώτος στόχος για τις επόμενες μερικές βδομάδες, θα ήταν το να είσαι ικανός/η να βάζεις σε σειρά λέξεις και να κάνεις διαλόγους με άλλα άτομα. Να είσαι σε θέση να κατανοείς, να υποβάλλεις και να δίνεις απαντήσεις σε ερωτήσεις της καθημερινότητας.

Αυτή θα ήταν μια πολύ καλή αρχή. Ο στόχος αυτός, είναι ένας στόχος εφικτός για την πλειοψηφία των ανθρώπων που ξεκινούν για πρώτη φορά να μαθαίνουν γερμανικά.

Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας είναι μια συνεχής διαδικασία που μπορεί να πάρει πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια, για κάποιον που δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Όμως με την καθημερινή σου ενασχόληση μαζί της, θα φτάσεις κάποια στιγμή στο σημείο να αντιλαμβάνεσαι τα γερμανικα το ίδιο καλά όπως την μητρική σου.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, εκτός απ’ την επιλογή και ακολούθηση μιας μεθόδου εκμάθησης η οποία θα σε βοηθήσει να μάθεις γερμανικά, θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου την ενασχόληση σου μαζί της (εκτός απ’ τα μαθήματα) εάν θέλεις η πρόοδος σου να είναι γρηγορότερη.

Μερικές καλές ιδέες για πιο γρήγορη πρόοδο είναι:

Να γίνεις μέλος σε «κοινωνικά δίκτυα» που απευθύνονται σε άτομα που μαθαίνουν γερμανικά. Αυτές οι κοινότητες μπορούν να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα που μιλούν (ή που μαθαίνουν) γερμανικά, και να μιλάς μαζί τους.

Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλαβαίνεις καλύτερα τους άλλους όταν μιλάνε, και να βελτιώσεις την προφορά σου.

Στην πραγματικότητα, υπηρεσίες σαν και αυτές συχνά δημιουργούνται καινούργιες, και με τον καιρό πολλαπλασιάζονται, προς όφελος βέβαια όλων εμάς που επιθυμούμε να μάθουμε γερμανικά απ’ τον υπολογιστή μας αφού αυξάνουν τις επιλογές μας.

Μια άλλη καλή ιδέα, θα ήταν σιγά-σιγά να ξεκινήσεις να βλέπεις ταινίες με διαλόγους στα γερμανικά και να διαβάζεις ιστοσελίδεςβιβλία ή και περιοδικά γραμμένα στα γερμανικά. Τα πιο πάνω μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, έτσι ώστε η ενασχόληση να είναι μια ψυχαγωγική/ενδιαφέρουσα διαδικασία και να μην βαριέσαι.

Κάνοντας αυτά, το πιο σίγουρο είναι πως σε μερικούς μήνες θα είσαι σε θέση να επικοινωνείς στα γερμανικά σε ένα αρκετά ψηλό επίπεδο.

Leave A Response

* Denotes Required Field