Πως Μπορώ Να Ξέρω Εάν Μπορώ Να Μάθω Γερμανικά;

Η αλήθεια είναι πως η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας δεν ήταν (και δεν θα είναι) ποτέ μια εύκολη υπόθεση.

Το βέβαιο είναι πως όλοι μας έχουμε έμφυτες τις απαραίτητες ικανότητες για εκμάθηση, αλλά όμως ο βαθμός ανάπτυξης τους δεν είναι για όλους ο ίδιος.

Οπόταν στο ερώτημα «εάν μπορείς να μάθεις γερμανικά», η απάντηση είναι με σιγουριά ΝΑΙ.

Θα πρέπει όμως πρώτα να σκεφτείς τις δικές σου ικανότητες. Πόσο ικανός είσαι στη ζωή σου να μαθαίνεις εύκολα καινούρια πράγματα; Το να μάθεις γερμανικά δεν πρόκειται να σε δυσκολέψει περισσότερο.

Όλοι μας, από την παιδική μας ηλικία ξεκινάμε τα μαθήματα Αγγλικών. Πόσο εύκολη για σένα ήταν η εκμάθηση τους;

Απαντώντας σε ερωτήσεις σαν τις πιο πάνω θα είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τις δικές σου ικανότητες για εκμάθηση.

Για να φτάσεις όμως στο σημείο να αξιοποιήσεις με γόνιμο τρόπο αυτές τις ικανότητες θα πρέπει να διαθέσεις άφθονη θέληση. Χωρίς τα απαραίτητα κίνητρα τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις θέληση για να μάθεις γερμανικά, δεν θα είσαι σε θέση να μάθεις εύκολα. Η θέληση είναι ένας πανίσχυρος μοχλός ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πράγματα (ή να μάθεις πράγματα) τα οποία ούτε που φανταζόσουν ποτέ πως θα μπορούσες να τα κάνεις.

Για να βρεις τα απαραίτητα κίνητρα, τον απαραίτητο σου σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να κάνεις σοφή επιλογή κατά την διαδικασία της απόφασης με ποιον τρόπο να μάθω γερμανικά.

Εξίσου σημαντική είναι επίσης και η ικανότητα του να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις. Είτε μεγάλους και μακροχρόνιους στόχους.

Αφού λοιπόν αποφασίσεις γιατί θέλεις να μάθεις γερμανικά, τότε η πορεία της εκμάθησης θα είναι ευκολότερη αφού η απάντηση στο γιατί θα είναι ο οδηγός σου και ο κινητήριος μοχλός σου.

Βέβαια όμως θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πως αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Μην το καθυστερείς όμως άλλο. Ξεκίνησε σήμερα την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας!

Leave A Response

* Denotes Required Field