μαθήματα Γερμανικών Online

Μάθε γερμανικά μόνος σου

Όποιος θέλει να μάθει γερμανικά και ειδικά όταν θέλεις να μάθεις γερμανικά μόνος σου το πρώτο και το ποιο σημαντικό είναι να μάθεις λεξιλόγιο. Λέξεις πρέπει ο καθένας να μάθει. Και θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου, κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα. Αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα για να μάθεις το λεξιλόγιο ευκολότερο μόνος σου.

Πρώτον, όταν μαθαίνεις γερμανικά μόνος σου και ξεκινάς τώρα δεν μαθαίνεις πάρα πολλές λέξεις με μια φορά. Είναι γνωστό το γεγονός ότι σε μια λίστα η αρχή  και το τέλος μαθαίνονται πιο καλά, όμως τα μεσαία όχι και τόσο.  Έτσι  αν θα μάθεις μια μεγάλη λίστα από λέξεις θα ξεχάσετε τις λέξεις στη μέση πολύ γρήγορα. Όποτε είναι καλυτέρα μεγάλες λίστες να μοιράζονται τμηματικά, τότε θα έχεις περισσότερες λέξεις στην αρχή και στο τέλος και λιγότερες λέξεις στη μέση. Αντί να μάθεις τριάντα λέξεις με μια φορά είναι καλυτέρα να μάθετε τρεις φορές από δέκα λέξεις. Περισσότερα από τριάντα με σαράντα λέξεις δεν μαθαίνονται έτσι κι αλλιώς την μέρα και ειδικά όταν κάνεις την προσπάθεια να μάθεις γερμανικά μόνος σου.

Και φτάσαμε να είμαστε στο δεύτερο κόλπο. Ποτέ να μάθεις όλες τις λέξεις ενός μαθήματος με τη μία και ίσως ακόμα την ημέρα πριν από την οποία θα εξεταστείς. Για να μάθεις θα πρέπει να έχεις χρόνο και ο εγκέφαλος χρειάζεται επανάληψη, έτσι ώστε οι πληροφορίες να μπορούν να επεξεργαστούν στον εγκέφαλο. Ως εκ τούτου θα πρέπει επίσης να επαναλάβεις το λεξιλόγιο που έχεις μάθει μόνος σου κατά την προηγούμενη εβδομάδα και από καιρό σε καιρό ξανά και ξανά να κάνεις επανάληψη μόνος σου. Δεν είναι όπως το ποδήλατο όταν το έμαθες δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Θέλεις συνέχεια επανάληψη όταν θα μάθεις γερμανικά μόνος σου για να είσαι  πάντα σε θέση να θυμάσαι το λεξιλόγιο.  Επειδή ξεχνάμε το λεξιλόγιο γρήγορα, θα πρέπει να το επαναλάβουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να παραμείνει στη μνήμη μας.

Το λεξιλόγιο μπορείς να το μάθεις με διαφορετικούς τρόπους. Θα πάρεις μια λίστα με όλες τις λέξεις και να κάνεις τις μεταφράσεις σου. Στη συνέχεια σκεπάζεις με ένα χαρτί το μισό από το λεξιλόγιό σου, έτσι ώστε, για παράδειγμα, να μπορείς να  δεις μόνο τις γερμανικές λέξεις. Τώρα θα γράψεις τις μεταφράσεις. Οι λέξεις που δεν ήξερες, θα τις δεις  και θα τις συμπληρώνεις σε ένα διαφορετικό χρώμα. Μπροστά από την γερμανική λέξη κάνεις μια κουκίδα με το χρώμα σε ένα σημείο και επαναλάβεις όλες τις λέξεις, αλλά μόνο αυτές με την κουκίδα. Αν δεν ξέρεις τώρα πάλι λίγες λέξεις θα τις συμπληρώνεις πάλι με άλλο χρώμα και τις επαναλαμβάνεις πάλι μέχρι να τις ξέρετε όλες. Αυτό θα το κάνεις μέχρι να μπορείς να γράψεις όλες τις λέξεις. Στη συνέχεια θα πάρεις και πάλι ολόκληρη την λίστα και την επεξεργάζεσαι ολόκληρη με αυτήν την διαδικασία. Αν υπάρχουν και πάλι λέξεις που δεν ήξερες αρχίζει όλη η διαδικασία από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο μάθεις γερμανικά μόνος σου πολύ καλά εύκολα και με αποτέλεσμα.

Να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις πάντα την ίδια σειρά στις λέξεις αλλιώς θα μάθεις δηλαδή την σειρά των λέξεων. Επίσης πρέπει να μην μάθεις πάντα από την ξένη γλώσσα στη μητρική σου γλώσσα αλλά και να τις μάθεις αντίστροφα. Μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει για να μάθεις αλλιώς δεν θα βοηθήσει να μάθεις γερμανικά μόνος σου.

Να ερωτηθείς και από τα αδέλφια ή τους γονείς σου. Αλλά επίσης να προσέχεις ότι οι λέξεις είναι μπερδεμένες και να ερωτηθείς και στις δύο κατευθύνσεις. Στις λέξεις που δεν είσαι σίγουρος, κάνεις μια σημείωση σε ένα χαρτί και να τις μάθεις και πάλι από την αρχή.

Μπορείς να χρησιμοποιείς και την ηχογράφηση για να μάθεις το λεξιλόγιο μόνος σου. Ηχογραφείσαι τις λέξεις είτε στην ξένη γλώσσα ή στη μητρική σου γλώσσα και να αφήσεις πάντα λίγα δευτερόλεπτα μεταξύ τους. Αν ακούς τώρα το ηχητικό αρχείο μπορείς να πεις στα κενά την συγκεκριμένη μετάφραση και να διορθώσεις βλέποντας την λύση από το λεξιλόγιο σου. Στην συνέχεια θα πεις όμως τις λέξεις σε διαφορετική σειρά και σε άλλη γλώσσα και επαναλάβεις την άσκηση. Μπορείς στο τέλος να τις καταγράψεις όλες μπερδεμένες. Είναι σημαντικό να κάνεις σωστό έλεγχο στις λύσεις σου! Μπορείς να καταγράψεις και το λεξιλόγιο και στις δυο γλώσσες στην ξένη και στην  μητρική γλώσσα και να τις ακούς στον ύπνο σου και έτσι τις μάθεις γερμανικά μόνος σου πολύ απλά και εύκολα γιατί καταγράφονται στο υποσυνείδητο…

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα επιλέξεις, είναι όμως σημαντικό να κάνεις συνέχεια επανάληψη και από τα προηγούμενα μαθήματα! Ελπίζω να βρεις τον πιο καλό τρόπο για σένα για να μάθεις γερμανικά μόνος σου με αποτέλεσμα!

1 Comment

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΝΙΔΗΣ

    Reply Reply 16/03/2015

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ GEOTHE-INSTITUT.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

Leave A Response

* Denotes Required Field